Glas

Nieuws

KCB inspecteert vanaf april export paprika naar VS

Het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) gaat vanaf 1 april toezien op voorraden van paprikabedrijven die willen exporteren naar de Verenigde Staten.

Vanaf die datum start de nieuwe controle van teeltlocaties voor paprika op de herkomst van voorraad. Voor export naar de Verenigde Staten mag op teeltbedrijven geen importproduct staan of product van niet-toegelaten bedrijven.

Afrikaanse fruitmot weren

De nieuwe inspectie is onderdeel van beleid tegen de Afrikaanse fruitmot. De Verenigde Staten hebben op dit punt extra eisen opgesteld. Per 1 januari 2021 is daartoe de NVWA Erkenning export Paprika USA al gewijzigd. De bestaande systematiek tegen de Afrikaanse fruitmot wordt nu dus uitgebreid met een controlebezoek van de teeltlocaties voor paprika bestemd voor export naar de Verenigde Staten.

Controle op voorraden

Door het controleren van voorraden ontstaat voor bedrijven logistieke ruimte. Het spaart een extra controle uit op exportzendingen. Een exportcertificaat blijft wel nodig.

De maatregel wordt enkele dagen voor het ingaan gepubliceerd, maar is uitgebreid besproken met de sector. In de publicatie worden kosten voor deze inspectie vastgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.