Glas

Nieuws

Tomatenbedrijf wint definitief zaak Liander

Tomatenbedrijf Schenkeveld heeft een rechtszaak met Liander over extra netcapaciteit definitief gewonnen. Het cassatieverzoek van Liander bij de Hoge Raad is afgewezen, blijkt uit de uitspraak van de procureur-generaal bij de Hoge Raad.

Het tomatenbedrijf in glastuinbouwgebied PrimA4a in Den Hoorn wilde al jaren uitbreiden en daarvoor extra netcapaciteit bij Liander contracteren. Bouwplannen en financiering waren gekoppeld aan deze zaak met Liander. Schenkeveld is de uitbreiding ondertussen al gestart. Tussen het teeltbedrijf en Liander waren op last van de rechtbank al afspraken gemaakt.

Genoeg ruimte op het net

Liander mocht het tomatenbedrijf de extra netcapaciteit niet weigeren om datacenters aan te kunnen sluiten. Volgens de rechter (in hoger beroep) bleek uit capaciteitsgegevens niet dat er contractuele congestie of fysieke congestie is op het betreffende onderstation Haarlemmermeer. Er was genoeg ruimte op het net om zowel de datacenters als de uitbreiding van het tomatenbedrijf van stroom te voorzien, stelde de rechter eerder in 2020. De procureur-generaal komt niet tot een andere weging.

Of registreer je om te kunnen reageren.