Glas

Nieuws

Telersclaim en onderzoek Quality Queen

De curator van handelsbedrijf Quality Queen buigt zich over een miljoenenclaim van telers en mogelijke onregelmatigheden.

Telersvereniging Oxin Growers heeft recent een vordering ingediend bij de curator van Quality Queen van € 2,2 miljoen. Het gaat om uitgebleven betalingen voor geleverde groente. Dat handelsbedrijf ging eind 2019 failliet door financiële problemen bij het invullen van leveringsprogramma’s aan supermarkten via de dure dagmarkt. De extreme zomers van 2018 en 2019 brachten het bedrijf met name in problemen.

Vordering € 2,2 miljoen van telers

Naar nu blijkt zijn telers van Oxin Growers hier voor € 2,2 miljoen door gedupeerd. Daarmee is het vorderingsbedrag tot ruim boven de € 7 miljoen gestegen door concurrerende crediteuren. Eerder liet Oxin Growers wel over een interne kredietverzekering te beschikken. Daardoor is het verlies op deze klant door alle leden opgevangen in 2020. Daarnaast diende de fiscus een preferente vordering in van ruim een half miljoen euro, blijkt uit het laatste faillissementsverslag van de curator.

Antedatering

De curator doet verder onderzoek naar de mogelijk onrechtmatige opeising van de machines (revindicatie) vlak voor het faillissement met een boekwaarde van € 400.000. De curator spreekt over mogelijk geantedateerde eigendomsverbehoud.

Of registreer je om te kunnen reageren.