Glas

Nieuws

RedStar ziet niets in woonpark arbeidsmigranten

Tomatenbedrijf RedStar kiest voor gespreide huisvesting van medewerkers in plaats van geconcentreerde huisvesting in parken.

Dat stelt het tomatenbedrijf in een persbericht. “Wij zorgen voor gespreide huisvesting voor onze medewerkers in samenwerking met ons uitzendbureau. Integreren en opgaan in de Nederlandse samenleving vinden wij belangrijk voor het welzijn van onze medewerkers en de cultuur van ons bedrijf”, stelt Henri Lambriex, algemeen directeur van RedStar.

Woonpark voor arbeidsmigranten

Aanleiding voor de uitspraak van Lambriex is een publicatie in Algemeen Dagblad. Die krant schrijft over een plan voor een woonpark voor 160 arbeidsmigranten op Voorne-Putten. Daarin wordt RedStar genoemd als planontwikkelaar en locatie. RedStar staat los van deze plannen, stelt Lambriex. De naam Patrick van der Kaaij is genoemd in de pubicatie, maar hij is niet in dienst van RedStar, stelt Lambriex. “Dus hij praat zeker niet namens het management van RedStar.” Of dat betekent dat het plan er niet komt, is niet duidelijk. Op vragen kon het bedrijf vrijdag 19 februari niet reageren. Van der Kaaij is overigens wel aandeelhouder van RedStar.

Bewonersonderzoek

Er is discussie over huisvesting op het terrein van het teeltbedrijf in Tinte, ondanks een eerder bewonersonderzoek, schrijft het AD. Daaruit bleek dat inwoners vrezen dat lokale woningen worden ingenomen door tijdelijk plukpersoneel. Dit plan voorkomt dat door centrale huisvesting buiten de bebouwde kom. Buurtbewoners vrezen bij dit plan wel overlast van het verblijf van 160 buitenlandse arbeidskrachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.