Glas

Nieuws

CDA Westland blij met flinke groei bedden plukkers

Westland koerst af op een aanzienlijke groei van het aantal bedden voor arbeidsmigranten, maar onduidelijk is hoeveel.

CDA Westland is blij met de op stapel staande huisvestingsprojecten die het College van Burgemeester en wethouders meldt in haar Raadisinformatiebrief Huisvesting.

Nog niet alle plannen goedgekeurd

Daarin staan projecten als Hortihotel Westland voor 340 bedden, Park de Lier voor 680 bedden en huisvesting in Honderdland voor 252 bedden. De plannen zijn nog niet allemaal goedgekeurd en uit de informatiebrief is te lezen dat voor het grootste project vertraging dreigt. Er zijn bedreigingen geuit tegen de eigenaar van het pand aan de Oostbuurtseweg in De Lier. Die bedreigingen zijn afgelopen maand geuit, schrijft het college. Grote huisvestingsprojecten leidden traditioneel tot weerstand, maar een bedreiging kan invloed hebben op het verloop van de procedure, verwacht de gemeente.

Huisvesting op bedrijf zelf

Ook in het eerste kwartaal van 2021 moet de pilot afgerond worden rond huisvesting op de teeltbedrijven zelf. Gemeente Westland en Provincie Zuid-Holland hebben voorwaarden besproken waaronder weer huisvesting op de bedrijven zelf mogelijk is. Ook Glastuinbouw Nederland was betrokken bij de projecten. Niet duidelijk is hoe groot de pilot wordt. CDA Westland wil dan ook weten hoeveel bedden dit project moet opleveren. Ook wil de partij van het college weten wanneer en hoeveel nieuwe locaties voor centrale huisvesting worden gepresenteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.