Doorgaan naar artikel

Greenport West-Holland zet in op versnelde digitalisering

Greenport West-Holland zet in op versnelling van digitale tuinbouwontwikkelingen.

Greenport West-Holland stelt een ‘verkennersduo’ aan, bestaande uit Brenda van den Berg en Michiel Jak, voor het versnellen van de digitalisering in het regionale tuinbouwcluster. Dit zou onder meer kunnen door het slim verbinden van lopende initiatieven en het ophalen wat nodig is om die initiatieven krachtiger te maken. De activiteiten van de verkenners vinden plaats in het kader van de Digitaliseringsvisie, die enkele maanden geleden werd gepresenteerd.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft financiële ondersteuning toegezegd, voor wie digitalisering van de economie een belangrijk speerpunt is dat bij moet dragen aan een economisch toekomstbestendig tuinbouw productie- en handelscluster.

Al veel initiatieven opgestart

Er gebeurt al veel op het gebied van digitalisering, zoals de programma’s Robocrops en het innovatieprogramma AgriTech van MRDH, InnovationQuarter, Greenport West-Holland, TNO en Provincie Zuid-Holland, de start van het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland in samenwerking met Security Delta (HSD), en een aantal ketenregisseurs in de ‘Collation of the Doing’.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin