Doorgaan naar artikel

Uitstel tot 2022 voor innovatieve kas Waddenglas

Friss, de ontwikkelaar van fossielvrije kassen in het gebied Waddenglas, krijgt tot eind dit jaar uitstel om de plannen rond te krijgen.

Dat betekent een uitstel van vier maanden. De gemeente Waadhoeke, de provincie Friesland en de Rijksoverheid, allen aandeelhouder van Waddenglas, hebben het uitstel verleeend. Friss heeft onderbouwd dat de ontwikkeling in een nieuwe fase is beland. De partij werkt niet meer aan de techniek voor teelt en energie of logistiek en markt, maar vooral aan organisatorische en financiële zaken.

Plannen voor teelt in Waddenglas. Alle zuidelijke dekhellingen worden voorzien van zonnepanelen. - Foto: Friss Holding

Plannen voor teelt in Waddenglas. Alle zuidelijke dekhellingen worden voorzien van zonnepanelen. – Foto: Friss Holding

Participatie en financiële garantie

Participatie en financiële garantie spelen nadrukkelijk een rol in deze fase, schrijft de gemeente. “Er is begrip getoond voor deze ontwikkeling en dat dit ook tijd vraagt, wetende dat het over zeer forse bedragen gaat”, schrijft de gemeente. “Dat heeft de Stuurgroep Waddenglas doen besluiten nogmaal uitstel te verlenen tot 31 december 2021.”

Geen definitief besluit

Een definitief besluit over de verkoop van grond van het glasgebied Waddenglas is daarmee nog niet genomen door de aandeelhouders. De termijn waarop de grond moest worden afgenomen, is al twee keer verlopen, maar Friss heeft de kans gekregen de laatste zaken te regelen. Eerder liet Waadhoeke al weten dat er belangstelling is van andere partijen in de grond. Of deze partijen nog in de markt zijn bij de huidige hoge gasprijs is niet duidelijk.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin