Doorgaan naar artikel

Harvest House groeit in bio-vruchtgroentenareaal

Een aantal glasgroentebedrijven stapt over naar telersvereniging Harvest House.

De biologische glasgroentebedrijven BioVerbeek in Velden (Limburg) en Tuinbouwbedrijf Frank de Koning in Brielle (Zuid-Holland) stappen op 1 januari over naar Harvest House. Mede doordat Vitensa omschakelt naar de biologische teelt van snoeptomaten groeit het biologische areaal van Harvest House naar 36 hectare. De afgelopen jaren had de coöperatie bij haar teler Tabos Eco een biologisch vruchtgroentenareaal van 7,9 hectare.

Compleet portfolio

De telersvereniging laat in een reactie weten blij te zijn met deze forse groei, die ervoor zorgt dat ze in 2022 hét loket voor biologische vruchtgroenten is. Het streven is om klanten een compleet portfolio te bieden. Dat komt hiermee een stap dichterbij, want de komst van de twee nieuwe leden brengt jarenlange, specialistische ervaring en extra diversiteit voor het assortiment met zich mee. De vier telers vormen samen het Harvest House Bio-segment dat als doel heeft gezamenlijk de biologische teelt te vergroten, verder te professionaliseren en de toenemende marktvraag te bedienen.

Concentratie bio-vruchtgroenten

“Het doel is dat we een sterkere concentratie van het biologisch product krijgen, waardoor de vier aangesloten telers via Harvest House Bio de retail beter kunnen voorzien van bio-vruchtgroenten van onder glas”, zegt Wim van Marrewijk van Tuinbouwbedrijf Frank de Koning.

Share this

Afbeelding
Harry Stijger

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin