Glas

Nieuws

Warmte Coöperatie Kralingerpolder breidt uit

Voor de transitie naar duurzame warmte breidt Warmte Coöperatie Kralingerpolder uit.

Recent is Warmte Coöperatie Kralingerpolder uitgebreid tot circa 160 hectare glasoppervlak. Dit gebeurt door het toetreden van vijftien bedrijven vanuit het naastgelegen gebied Westerlee. Gerrie Overgaag, directeur van Kwekerij Overgaag, treedt nu ook formeel toe tot het bestuur van de Warmte Coöperatie Kralingerpolder, naast de huidige bestuursleden Jacco Besuijen, Patrick Dekker, Willem van der Voort, Mirjam Boekestijn en Marcel van den Berg.

Duurzame warmte

De reden voor de intensieve samenwerking tussen de bedrijven in de gebieden Kralingerpolder en Westerlee is het zetten van stappen voor de energietransitie – het ontwikkelen van projecten voor duurzame warmte. Beide gebieden hebben een ondergrond die onvoldoende geschikt is voor aardwarmte. Daarom wordt samengewerkt met partijen in de omgeving die duurzame warmtebronnen gaan ontwikkelen. Zo zijn er momenteel drie nieuwe geothermieprojecten in voorbereiding. Er wordt een restwarmteleiding vanuit Rotterdam naar Den Haag voorbereid die de komende jaren moet worden aangelegd.

De warmtecoöperatie geeft in haar visie aan dat door de bundeling een steviger positie wordt verkregen en dat dit betere kansen geeft voor de ambitie van het cluster. Deze ambitie is het beschikbaar krijgen van duurzame warmte tegen een concurrerende prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.