Glas

Nieuws

Paprikateler bouwt 12 hectare op ‘warm perceel’

Paprikakwekerij VD Holland breidt 12 hectare uit in glasgebied Het Grootslag in Noord-Holland met warmte van ECW Andijk.

De melding van de uitbreiding komt van telerscoöperatie Growers United (voorheen DOOR). Omdat de bouw nog niet is gestart, zal het areaal van de paprikadivisie PaprikaCo pas in 2022 uitbreiden naar 78 hectare, “Met deze aankoop kunnen wij het totale glasareaal van VD Holland laten groeien naar 45 hectare blokpaprika’s”, aldus eigenaar Arnaud van Dijk. De nieuwe kassen worden aangesloten op de warmteleiding van ECW Andijk.

Arnaud van Dijk, eigenaar van VD Holland. - Foto: Growers United
Arnaud van Dijk, eigenaar van VD Holland. - Foto: Growers United

Gasreductie van 80%

Inmiddels wordt in dit gebied een gasreductie van 80% gerealiseerd met aardwarmte uit boringen in het gebied door het energiebedrijf ECW Andrijk. Dat bedrijf is gelieerd aan ECW Wieringermeer, het grootste teeltgebied in Noord-Holland.

Growers United maakt in het persbericht melding van haar omzet, maar dat is geen actuele omzet over 2020. Over 2019 maakte (destijds) DOOR een omzet van € 446 miljoen bekend (bruto-omzet). Door de lagere tomatenprijzen is nog onduidelijk of dat niveau opnieuw gehaald wordt, laat het bedrijf weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.