Glas

Nieuws 1 reactie

Supermarktketen Rewe mede-eigenaar Greenyard-bv

De grootste Duitse supermarktketen Rewe wordt aandeelhouder in Fresh Solutions, haar groente- en fruitleverancier van Greenyard.

Greenyard en Rewe bouwen aan een nieuwe leverantieketen voor verse groenten en fruit. Greenyard gaat voor Rewe regionale groente en fruit inkopen en leveren, naar het model dat Bakker Barendrecht hanteert voor Albert Heijn. Toch lijkt dit model voor Rewe nu verder te gaan door het aandeelhouderschap dat Rewe neemt in de Greenyard-dochter Fresh Solutions.

Die dochter richt zicht exclusief op Rewe-leverantie. Het gaat om een aandeel in Fresh Solutions van 5%. AH-moeder Ahold is geen aandeelhouder in Bakker Barendracht. Beide partijen vragen de Duitse mededingsautoriteit om de samenwerking goed te keuren.

Eén reactie

  • Jeroen Verheul

    Terecht meldt iemand mij dat Rewe niet de grootste Duitse supermarktketen is. Dat is Edeka in marktaandeel. Toch is Rewe na de overname van Lekkerland in omzet mogelijk groter dan de concurrenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.