Doorgaan naar artikel

Sterke glastuinbouw en minder huizen in Westland

Gemeente kiest voor beperkte woningbouw om de Greenport verder te beschermen.

Westland voldoet niet aan de woningbouwopgave van de regio. Dat zou de glastuinbouwpositie schaden. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders. De gemeente kiest voor een beperkte woningbouw (8.100 woningen tot 2030) om de Greenport verder te beschermen.

Woningbouwplannen in Westland blijven achter bij regionale doelstelling om ruimte te houden voor sterke glastuinbouw.

Woningbouwplannen in Westland blijven achter bij regionale doelstelling om ruimte te houden voor sterke glastuinbouw.

Daarmee voldoet de gemeente niet aan de richting die Regio Haaglanden aan de regiogemeentes heeft aangegeven. De regio streeft naar een evenwichtige spreiding van woningbouw.

In 2021 moeten de regionale gemeentes een akkoord sluiten in hoeverre de woningbouwplannen voldoen aan de regionale streefvoorraad voor doelgroepen. Westland doet met haar woonvisie een bod daartoe.

Beleid goed voor 562 bedden

Westland nam voor de zomer de woonvisie aan met beperkte woningbouwplannen voor vooral lokale vraag, maar ook voor regionale behoefte. In dat nieuwe beleid staat ook hoe voldoende woonruimte voor arbeidsmigranten moet worden gerealiseerd, cruciaal voor de economie.

Twee projecten zijn in ontwikkeling waarmee de gemeente 562 bedden weet te creëren in Elsenbosch en Honderdland. De gemeente staat niet langer toe dat in de bebouwde kom huizen gekocht worden voor verhuur aan arbeidsmigranten.

Huisvestingsoplossingen

Voor de uitvoering van die plannen werkt de gemeente aan een samenhangend programma van huisvestingsoplossingen, inclusief ruimte voor huisvesting van arbeidsmigranten op tuinderspercelen. Deels zal dit tijdelijk zijn, deels permanent, mede om voldoende investeringsbasis te bieden, schrijft de gemeente.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin