Glas

Nieuws

Terneuzen mag woningbouw forceren om arbeidsmigrant

Gemeente Terneuzen mag van de provincie Zeeland ingrijpen op de woningmarkt en woningen maken in leegstaande gebouwen, of speciaal voor ouderen bouwen.

Daarmee mag Terneuzen om de lijst van al bestaande woningbouwplannen heen opereren. Die komen niet van de grond.

De woningmarkt in Terneuzen zit op slot. Deels komt dat door de lage woningprijzen en investeerders die woningen opkopen en verhuren aan arbeidsmigranten. Deze investering is zeer lucratief schrijft de provincie en heeft geleid tot een ‘toevloed aan arbeidsmigranten’ op de woningmarkt. In Terneuzen is de afgelopen 15 jaar een glastuinbouwgebied ontwikkeld.

Niet altijd arbeidsmigranten

Veel gemeentes kampen met een overschot aan woningbouwplannen. Toch komt er niets van de grond, omdat de plannen niet aansluiten op de vraag op de woningmarkt. Terneuzen krijgt samen met de gemeente Sluis de mogelijkheid de woningmarkt te forceren. Mogelijk worden oude bouwplannen geschrapt.

Provincie Zeeland denkt dat de woningen met arbeidsmigranten niet altijd deze functie houden. “Als arbeidsmigranten elders beter gehuisvest worden of als het economisch minder gaat, komen deze woningen allemaal op de markt”, schrijft de provincie.

Of registreer je om te kunnen reageren.