Doorgaan naar artikel

Van der Tak voorzitter Fruit Tech Campus

Sjaak van der Tak wordt voorzitter van opleidings- en innovatiecentrum voor fruitteelt Fruit Tech Campus in Geldermalsen.

Van der Tak heeft ervaring bij het opzetten van zo’n centrum in Naaldwijk voor glastuinbouw (World Horti Center). Een deel van de fruittelers is ook glastuinder. Volgens Van der Tak is samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en regio noodzakelijk om aan de overheidseisen te voldoen. Hij noemt de Greendeal en het topsectoren- en innovatiebeleid van het ministerie van LNV. Van der Tak gaat een bestuur leiden van de Stichting Fruit Tech Campus van acht vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs en regiobestuurders.

HBO-opleiding

Naast Van der Tak is Harrij Schmeitz aangesteld als directeur innovatie van Fruit Tech Campus. Schmeitz was tot drie jaar geleden programmamanager bij Frugicom, het platform om digitale data beter te gebruiken in de groente- en fruitketen. Momenteel werkt hij zelfstandig als consultant op technologie en innovatie. Hij gaat onder meer werken aan de komst van een hbo-opleidingsmodule Fruit&Tech in Geldermalsen.

De eerste mbo-opleiding Teelt&Tech in Geldermalsen is al geïntroduceerd bij onderwijsinstelling Helicon, één van de partijen achter Fruit Tech Campus.

Lees ook: Vogelaar voegt zich in Fruit Tech Campus

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin