Glas

Nieuws

PLUS wil aardwarmtetomaten

Supermarktketens PLUS werkt vanaf nu alleen samen met tomatentelers die duurzaam werken.

Dat meldt het supermarktconcern in een persbericht over het verduurzamen van het tomatenassortiment. PLUS wil de meest duurzame supermarktketen zijn. Daardoor past het nu het tomatenschap aan. Zo maken de geselecteerd telers gebruik van aardwarmte, biologische gewasbescherming en groene stroom. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Ook komt bijna het gehele tomatenassortiment het hele jaar door van Nederlandse bodem, stelt het concern.

PLUS kon niet bevestigen dat het hele tomatenassortiment met aardwarmte wordt geteeld. Zowel de persvoorlichting als klantenservice hadden die informatie niet. Ook is niet duidelijk of het daarvoor een meerprijs betaalt.

PLUS wil meer Nederlands product verkopen. Eerder deze maand stelde PLUS al dat het de enige keten is met alleen Nederlands zachtfruit in het assortiment.

Verpakking met tomatenwijzer

Supermarktketen PLUS heeft de verpakking van zijn tomaten vernieuwd. Bij acht soorten tomatenverpakkingen is waar mogelijk al het plastic vervangen. Daarnaast gaat de supermarktketen de klanten beter voorlichten over de verschillende soorten tomaten. Categorymanager Joost Hoes: “Tijdens het verpakkingsontwikkelproces hebben we niet alleen gekeken naar het milieu-aspect maar ook naar het gemak voor de klant en het gebruik van de verschillende soorten tomaten in de keuken. De tomaat is namelijk een van de populairste groenten in een recept. De praktijk wees echter uit dat teveel klanten niet goed wisten welke soort tomaat te bereiden in welk gerecht. Daarom vindt de consument voortaan op elke tomatenverpakking een handige tomatenwijzer.”

Of registreer je om te kunnen reageren.