Glas

Nieuws

Harvest House spoort verduistering tomaten op

Via telersvereniging Harvest House is één van de lid-tomatentelers zwendel met tomaten op het spoor gekomen.

Harvest House tipte de teler dat een medewerker bij een afnemer hen goedkoper tomaten aanbood. Dat verkopen (buiten de boeken om) is door de teler aangepakt en beëindigd, blijkt uit een uitspraak van de rechter rond de ontslagprocedure van één van de betrokken medewerkers.

De medewerker ontkent bij de verduistering betrokken te zijn en kreeg aanvankelijk geen ontslag op staande voet. Het tomatenbedrijf koos toch voor ontslag op staande voet, na nieuwe informatie. Daaruit bleek dat de medewerker weet moet hebben gehad van en medewerking moet hebben verleend aan de frauduleuze handelingen.

Ordersysteem

De werknemer was in staat partijen buiten het ordersysteem te houden en zo buiten de boeken om te verkopen en daarvoor contanten te ontvangen. De rechter oordeelt dat de medewerker zijn onschuld niet heeft aangetoond. Als bewijs diende onder meer een foto van een whatsapp-berichtenwisseling met de afnemer.

Door medewerking van het transportbedrijf is achterhaald hoe vaak de leveringen hebben plaatsgevonden, waardoor de teler een schade van ruim € 35.000 claimt. Dat verhaalt de teler op de betrokken medewerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.