Doorgaan naar artikel

Glastelers en investeerders komen af op wietproef

Royal Brinkman wil de tien proeftelers van wiet in Nederland begeleiden. Bij een aantal plannen van uiteenlopende bedrijven zijn ze al betrokken.

In Nederland start mogelijk in 2021 een proef waarin tien geselecteerde telers cannabis gaan telen onder experimentele omstandigheden. Telers kunnen zich nu aanmelden voor de proef. Dat betekent dat de plannen op papier al bestaan bij de geïnteresseerde bedrijven.

Door de buitenlandse ervaring met cannabisteelt is Royal Brinkman bij een aantal projecten in Nederland betrokken. Het gaat om bestaande glastuinders, maar ook om investeerders die nieuw zijn in de teelt, laat een woordvoerder van Royal Brinkman weten.

Leidende positie Nederland

De Nederlandse tuinbouwsector heeft een leidende positie en is vanaf de prille start van de legalisering van medicinale cannabis actief betrokken bij de ontwikkeling van teeltlocaties, de techniek en de teelt in de wereld. Royal Brinkman is daar vroeg ingestapt, zegt Leo Lievaart, commercieel manager bij Royal Brinkman International. “Wereldwijd is het legaliseringsproces van de recreationele en medicinale cannabisteelt al een aantal jaren ingezet. Ook wij zijn als kennispartner en toeleverancier hierin gestapt. En met succes. De opgedane ervaring heeft ons in staat gesteld om het digitale platform Can-Hub op te richten.”

Can-Hub.com is een kennis- en productenplatform voor de professionele, gelegaliseerde cannabisindustrie wereldwijd. Het platform is internationaal georiënteerd, maar wordt ingevuld met eigen lokale Royal Brinkman productspecialisten, onder andere in Australië, Canada, de VS, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.

Manager techniek Bas Brinkman en commercieel manager international Leo Lievaart bij een DryGair-ontvochtigingsinstallatie in de teelt van medicinale cannabis. De foto is samengesteld uit twee foto's. Doordat nog geen Nederlandse kassen met cannabisteelt begonnen zijn, konden beide heren niet daadwerkelijk in Nederlandse cannabisteelt poseren. - Foto: Royal Brinkman

Manager techniek Bas Brinkman en commercieel manager international Leo Lievaart bij een DryGair-ontvochtigingsinstallatie in de teelt van medicinale cannabis. De foto is samengesteld uit twee foto’s. Doordat nog geen Nederlandse kassen met cannabisteelt begonnen zijn, konden beide heren niet daadwerkelijk in Nederlandse cannabisteelt poseren. – Foto: Royal Brinkman

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin