Glas

Nieuws

Franse oogst komkommers blijft nagenoeg stabiel

De Fransen oogsten dit jaar naar schatting 129.500 ton komkommers.

Dat is dan 1% meer dan vorig seizoen en ook 1% boven het vijfjaarlijks gemiddelde. Het areaal is met 564 hectare weliswaar 5% kleiner dan vorig jaar maar daar staat, mede door de gunstige weersomstandigheden, een hogere gemiddelde opbrengst tegenover. Van dat areaal staat 382 hectare in verwarmde kassen, nog eens 117 hectare in niet-verwarmde kassen en 65 hectare in de vollegrond.

Coronavirus

Door de grote vraag vanwege het thuiseten lagen de komkommerprijzen in Frankrijk de afgelopen maand een derde hoger dan in mei 2019, meldt de agrarische infodienst Agreste. De dienst spreekt in dat verband wel van ‘een markt die uit balans was’. Bovendien gaf de Franse consument gehoor aan de vraag om vooral product uit eigen land te kopen, hoewel bij komkommers de aanvoer uit Spanje goedkoper was. Agreste tekent daarbij wel aan dat de sluiting van de horeca heeft geleid tot vernietiging van een deel van de komkommeroogst.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.