Glas

Nieuws

Toelating Winner in aantal kasteelten tegen trips

Het middel Winner van Certis heeft een uitbreiding van het etiket gekregen als naoogst toepassing ter bestrijding van trips in een aantal bedekte teelten.

De uitbreiding van de toelating behelst bedekte teelten van kleinfruit, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, aubergine en asperge.

Nieuwe teelt tripsvrij

Door de snelle aanvangwerking is Winner geschikt om na de laatste oogst trips problemen te bestrijden om zodoende de teelt schoon te eindigen en een nieuwe teelt vrij van trips te starten.

Het middel geeft in alle ontwikkelingsstadia van trips uitstekende resultaten. Dankzij de beperkte nawerking op biologische bestrijders past Winner ook in geïntegreerde strategieën, geeft Certis aan. Het middel dient toegepast te worden door middel van (semi)-automatische toepassingsapparatuur.

Dubbel werkingsmechanisme

De werkzame stof formetanate, afkomstig uit de chemische groep 1A, heeft een dubbel werkingsmechanisme ter bestrijding van trips. Het product is geformuleerd als een wateroplosbaar spuitpoeder (50% SP) en wordt geleverd in zakjes van oplosbare folie (WOF).

KUG

De nieuwe toelatingen van Winner zijn beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009, ook wel bekend als KUG of Minor use toelating. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.