Doorgaan naar artikel

Teler met de schrik vrij na grote windhoos

Een windhoos in Loenhout aan de Belgische grens is rakelings langs een kas afgebogen. Het levert wel spectaculaire beelden op.

Volgens Veiling Hoogstraten is door de windhoos geen schade bij telers veroorzaakt. “De windhoos is op het weiland gebleven. Het is gelukkig goed afgelopen”, laat de veiling weten. De windhoos is gefilmd terwijl deze langs de kas draait. Ook Veiling Zundert laat weten dat een kleine windhoos ten zuiden van Zundert geen schade bij telers heeft veroorzaakt.

Windhozen rond tuinbouwgebieden

Op 30 april en 1 mei leidden windhozen in Tinte en Westland tot grote schade. Met name in Tinte is de schade aan een aantal glasgroentebedrijven fors, liet een woordvoerder van verzekeraar Interpolis weten. “Het beeld daar is divers, maar bij enkele bedrijven is veel te beredderen.” Daar vinden herstelwerkzaamheden plaats, gehinderd door de forse wind.

Tomatenbedrijf getroffen door windhoos

Iets meer dan 24 uur na de windhoos in Tinte liet op 1 mei een windhoos in Westland een spoor van vernieling achter en trof onder meer het tomatenbedrijf van Jack Groenewegen. Bij beide windhozen waren bedrijven van telersvereniging Prominent betrokken. Deze bedrijven worden op dit moment hersteld.

Protocol voor glasschade

De schade op het bedrijf in Tinte is groter dan in Westland. “Bij beide bedrijven wordt het protocol gevolgd dat geldt voor glasschade”, zo laat een woordvoerdervan Prominent weten.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin