Glas

Nieuws

Total Produce: handel blijft op peil, winst lager

Total Produce stelt dat handel in groente en fruit in tact blijft, wel daalt de winst beperkt door de coronacrisis.

De marktleider in groenten en fruit Total Produce (omzet € 6 miljard) zegt in een winstwaarschuwing dat de winst lager zal uitvallen dan in 2019. De coronacrisis zal de resultaten enigszins beïnvloeden, maar Total Produce verwacht geen grote effecten.

Total Produce stelt dat ondanks het wegvallen van de horecavraag, de productstromen op peil blijven. De verschuiving van horeca naar retail leidt tot grote volumes in het supermarktkanaal. “Door de inzet van onze mensen en het harde werk functioneren onze ketens adequaat op al onze kernmarkten.” Het beleveren van groente en fruit is in deze situatie een belangrijke maatschappelijke taak geworden voor de marktleider.

Maatregelen

Daarbij heeft het handelsbedrijf maatregelen genomen om het personeel te beschermen tegen eventuele besmetting. “Hoewel het te vroeg is om te zeggen wat het volledige efffect van het coronavirus zal zijn, is onze handel op peil, ondanks economisch zeer uitdagende tijden.”

Waardedaling aandelen

Eventueel grotere marktverstoringen kan het bedrijf opvangen door een gezonde financiële positie, meldt de marktleider aan zijn aandeelhouders. Sinds 11 maart daalde de beurskoers van Total Produce op de Londense beurs van 107 Britse pond naar iets boven 74 pond vrijdag 27 maart.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.