Glas

Nieuws

Horeca-uitzender biedt driehonderd mensen aan

Vraag en aanbod doen hun werk op de markt voor flexibele arbeid. Horecamensen kunnen in de kas aan het werk.

Shimo Verbaan van horeca-uitzendbureau Fourparties in Den Haag kwam in zijn eigen crisisberaad al snel uit op het werk dat in de Westlandse kassen gedaan moet worden, nu daar minder Polen zullen komen opdagen. “Ik heb door het coronavirus driehonderd mensen thuis zitten, waarvan er ook nog eens aardig wat in het Westland wonen. Die gaan liever tijdelijk wat verdienen in de kassen dan dat ze niks doen.”

Het is voorlopig vooral een idee

Hoe hij precies aan de adressen gaat komen van de tuinders die nú omhoog zitten, weet Verbaan nog niet. En hoe het allemaal cao-technisch in elkaar zit, moet ook nog worden uitgezocht. “Het is voorlopig vooral een idee. Ik ben wel al wat verder met supermarkten die mensen nodig hebben.”

Onvermoede kruisbestuivingen

Het zou er op neer kunnen komen dat Kom in de Kas dan toch nog op een onverwachte, alternatieve manier doorgaat. In plaats van met de kinderen langs een afgezette Westlandse tuinderslaan van tuindersschuur met paprikaproeverij via een springkussen naar nog een tuindersschuur met orchideeënuistalling slenteren, zouden Nederlandse flexwerkers uit andere sectoren kunnen komen proeven aan het werk in de tuinbouw. Wie weet wat er voor onvermoede kruisbestuivingen uit ontstaan.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.