Glas

Nieuws

Coronasteun Westland via ODE-maatregel

Gemeente Westland helpt glastuinbouwbedrijven het effect van de ODE-heffing te verminderen als steunmaatregel in de coronacrisis.

De steun is een administratieve. Glastuinbouwbedrijven mogen op papier de locaties in Westland tot één locatie samenvoegen voor de gemeentelijke WOZ-belasting. Daarmee hoeven ze ook minder aan de landelijke energiebelasting ODE (Opslag Duurzame Energie) bij te dragen. Zo blijven bedrijven met meerdere locaties beschermd tegen de verhoging van deze heffing.

Eerder vroeg het CDA-Westland naar deze en verdergaande maatregelen voor de ODE-heffing. CDA wilde ook onderzoeken of de administratieve maatregel voor ODE ook voor bedrijven binnen een gebied kon worden ingevoerd.

Uitstel gemeentelijke belasting

VVD-Westland heeft burgemeester en wethouders gevraagd meer te doen voor de ondernemers en ze uitstel te geven voor de onroerend zaakbelasting. Naast de gemeentelijke belastingen geldt dat ook voor de heffingen van het Hoogheemraadschap, stelt de VVD.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.