Doorgaan naar artikel

CDA Westland: kom tuinders tegemoet om ODE-heffing

Westland kan meer doen om telers tegemoet te komen om het effect van ODE-heffingen op inkoop elektra te dempen.

Dat stelt het CDA Westland in vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Tuinbouwgemeentes kunnen telers helpen effecten van de ODE-heffing op te vangen via de registratie voor de onroerendgoedbelasting. Bedrijven die als 1 object worden gezien voor onroerendezaakbelasting (WOZ), kunnen aanspraak maken op fiscale voordelen en zo effecten van verhoogde ODE-heffing op elektra-inkoop dempen. Westland is terughoudend in het koppelen van bedrijven, waar dit bij andere tuinbouwgemeentes wel gemeengoed is, aldus het CDA Westland.

Eén gebied

Dat koppelen kan binnen 1 onderneming of gebied georganiseerd worden, stelt het CDA. “Indien het sommeren van de elektra-inkoop op verschillende locaties van 1 onderneming of voor een heel gebied mogelijk kan worden gemaakt, worden de (dure) eerste belastingschijven maar 1 keer doorlopen voor de gesommeerde locaties en ondernemingen”, zo schrijft de partij in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Het CDA wil van het college weten hoe over de ODE-problematiek in de glastuinbouw gedacht wordt. Ook wil het CDA weten ‘welke stappen het college neemt om tuinbouwondernemingen tegemoet te komen in de verhoging van de ODE-heffing’.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin