Glas

Nieuws

Stormschade op zeker twintig glastuinbouwbedrijven

De storm Ciara heeft geleid tot twintig meldingen van schades aan kassen bij verzekeraar Interpolis, waarvan drie ‘iets grotere schades’. Dat laat Interpolis desgevraagd weten maandagochtend.

Het is een voorlopige stand, stelt de woordvoerder. De twintig schademeldingen zijn van telers verspreid over Nederland binnengekomen. De drie grotere schademeldingen komen uit Limburg (twee) en een uit het Westen. De woordvoerder laat weten dat bij de melding ook gerept is over een kleine windhoos, maar dat is nog niet vastgesteld.

Herstel bemoeilijkt

Bij de drie grotere schadebedrijven zijn taxateurs onderweg om de schade op te nemen en zo spoedig mogelijk te laten herstellen. “Dat wordt wel bemoeilijkt door de harde wind van maandag”, aldus de woordvoerder.

Schade Westland

Rampendienst Westland laat weten dat schade aan kassen in het gebied lijkt mee te vallen. Een van de aangesloten sloopbedrijven meldt dat er nog geen telefoontjes zijn geweest om een container te plaatsen voor glas.

Of registreer je om te kunnen reageren.