Glas

Nieuws

Curatoren Mooy moeten miljoenenvordering meenemen

Bij de afwikkeling van het faillissement van fruit- en groenteopslag en transporteur Mooy moeten de curatoren een miljoenenclaim meenemen.

Bij afwikkeling van het faillissement in 2018 worden schuldeisers zoveel mogelijk uit de boedelopbrengst betaald van Mooy Logistics en Mooy Beheer. De curatoren hadden in die afhandeling een belangrijke claim afgewezen van MAZ Beheer, een voormalige aandeelhouder in Mooy Beheer. Bij de verkoop van die aandelen had MAZ Beheer in 2018 pandrecht verkregen op aandelen die het failliete Mooy Beheer in bezit had van derde bedrijven, onder meer een verpakkingsbedrijf.

Pandrecht wel rechtsgeldig

De curatoren hadden de claim afgewezen, maar volgens de Rechtbank Rotterdam is het pandrecht wel degelijk rechtsgeldig. Daarmee stijgen de vorderingen met € 1,4 miljoen. Door het pandrecht heeft MAZ Beheer een sterke positie in de afwikkeling van het faillissement. Bij het faillissement heeft de ING een vordering van meer dan € 8 miljoen.

Werkgelegenheid behouden

Met de doorstart uit Mooy Logistics via Gartner (vestiging Waddinxveen) en VDH (vestiging Breda) hebben de curatoren ervoor gezorgd dat een groot deel van de werkgelegenheid behouden is gebleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.