Doorgaan naar artikel

Universiteit Maastricht bouwt onderzoekskas Venlo

De Universiteit Maastricht zet in onderzoekskassen op het voormalige Floriade-terrein stappen in plantenkunde voor groenteteelt.

Op het Brightlands Campus Greenport Venlo gaat de universiteit onderzoek doen naar moderne veredelingstechnieken, sensortechnologie, kunstmatige intelligentie, robotica en geavanceerde systeemanalyse, stelt de universiteit. Smaak, gemak en duurzame circulaire productie van voedsel moeten in het onderzoek centraal staan. Daarmee wordt de universiteit een speler op het gebied van plantenkunde.

Universiteit Maastricht heeft met BASF’s groentezadenbedrijf een principeovereenkomst getekend om samen te werken. Doel is nieuwe verbeterde groenterassen te telen op het gebied van smaak en gezondheid, maar ook verduurzaming van de teelt.

Nieuwe weg universiteit

Andreas Sewing, verantwoordelijk voor BASF’s productontwikkeling, is blij met de nieuwbouw zo dicht bij Nunhems en de nieuwe weg die Universiteit Maastricht inslaat op het gebied van tuinbouwtechniek en plantenkunde.

“We hebben een diep inzicht nodig over hoe de genetische samenstelling van groenten zich verhoudt tot het milieu en hoe we dit kunnen beïnvloeden. Zoals met veel technische en wetenschappelijke vragen, kan dit alleen in een multidisciplinaire onderzoeksomgeving. Het toevoegen van technologie en techniek aan de bestaande sterke punten van de Universiteit Maastricht op het gebied van gezonde voeding en voedselinnovatie, sluit direct aan bij onze ambitie om gezond eten aantrekkelijk en duurzaam te maken.”

De samenwerking vindt plaats in het nieuw opgerichte Brightlands Future of Farming Institute (BFFI).

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin