Glas

Nieuws laatste update:8 dec 2020

Markt: Slechte prijzen glasgroente in week 49

De prijsvorming bij glasgroente is slecht en in mindere mate ook bij vollegrondsgroente.

Dat blijkt uit de uitbetaalprijzen die de Belgische veilingen publiceerden. Over de afgelopen vijf jaar bezien is de uitbetaalprijs voor bijvoorbeeld kropsla, komkommer, losse tomaten en lolla bionda de slechtste of één van de slechtste. De prijs voor trostomaat is met € 1,18 een uitzondering en middelmatig. De prijzen lagen hoger in 2016 (€ 1,45). Vorig jaar werd € 0,89 uitbetaald voor trostomaten.

Uitzonderingen

Een paar uitzonderingen in de prijsoverzichten vallen op. De prijs van aardbeien is met € 6,83 de beste uit de laatste vijf jaar. Dat geldt net niet voor Jonagold dat met € 0,60 achterblijft bij 2017. Dat jaar raakte vorst het aanbod sterk.

Spruiten

Ook de afzet spruiten doet het met € 1,10 per kilo redelijk in de prijsvorming in week 49 (ten opzichte van de vier voorgaande jaren). Alleen 2016 noteerde in week 49 hogere uitbetaalprijzen voor spruiten (€ 1,25).

Witlof

Na een stevige prijsval afgelopen weken bij witlof is de uitbetaalprijs van € 1,19 nu aan de lage kant. Het is in ieder geval de laagste prijs uit de laatste vijf jaren.

Klik hier voor meer dagprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.