Doorgaan naar artikel

Met Spaanse groente PlanetProof wat uit beeld Aldi

Met de instroom van Spaanse glasgroenten verdwijnt PlanetProof iets naar de achtergrond bij Aldi.

In de winkels van Aldi is de overgang van Nederlands naar Spaans seizoen in volle gang. Voor de grote basisproducten is de overgang het duidelijkst te zien doordat Nederlandse en Spaanse varianten nu even naast elkaar liggen. Het gaat om Nederlandse restanten naast Spaanse nieuwe waar.

Komkommer

Voor komkommer ligt de Nederlandse ongesealde komkommer naast de Spaanse gesealde variant uit Granada. Aldi heeft een actie met twee komkommers voor de prijs van één. De klant kan de Nederlandse en Spaanse bij elkaar proberen deze week. Overigens leveren Spaanse coöperaties ook steeds vaker ongesealde komkommers, wat ook in de winkel verschijnt.

Overgang naar Spaans seizoen met Spaanse en Nederlandse tomaten in één krat in de Aldi-winkel. Foto: Misset.

Overgang naar Spaans seizoen met Spaanse en Nederlandse tomaten in één krat in de Aldi-winkel. Foto: Misset.

Tomaten

Ook voor losse tomaten valt op dat het netje Nederlandse tomaten in één krat ligt met Spaans product (Canarische eilanden) in een andere plastic verpakking. Op het label van de Nederlandse tomaten is het logo zichtbaar van PlanetProof. Aldi is de enige grote winkelketen die de logo’s voor PlanetProof duidelijk op de labels toont. Bij de Spaanse tomaten is het label PlanetProof niet zichtbaar. Of de leverancier gecertificeerd is of de certficering in gang is gezet, is niet duidelijk.

Certificaatschema‘s

Door gelijkschakeling van certificaatschema’s PlanetProof voor Europa komen de teelteisen voor Nederlandse en Spaanse leveranciers dichter bij elkaar. De verwachting is dat het aanbod Spaans gecertificeerd product dan zal stijgen.

Ook de leverancier van de komkommer is niet te vinden bij de PlanetProof gecertifceerde producenten op de website van Stichting Milieukeur. Niet duidelijk is of deze dan in omschakeling is, blijkt uit navraag.

Nederlands aandeel in paprika

Bij paprika is het Nederlandse product nog ruim voorradig. In de mixverpakking is rood en geel uit Nederland afkomstig. Groen is Spaans product. De puntpaprika is eveneens Spaans, net als de courgette en aubergine.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin