Glas

Nieuws 1 reactie

Rabo-CEO Draijer: ODE-verhoging schandelijk

Rabobank-CEO Wiebe Draijer betitelt de verhoging van de ODE als ‘schandelijk’ en ‘echt onbegrijpelijk’. Hij staat achter het tuindersbelang bij het vinden van oplossingen, waartoe minister Wiebes in een door de Eerste Kamer aangenomen motie is opgeroepen.

Dat zei hij op woensdag 8 januari op de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw in de Keukenhof. Hij vroeg zich samen met de in Lisse verzamelde top van het tuinbouwbestuurders en -ondernemers af hoe het mogelijk was dat een sector die zo vooroploopt in het zetten van stappen naar fossielvrij ondernemen door het kabinet wordt geconfronteerd met ‘een omkering van de signalen’. Het is voor menig glastuinder immers aantrekkelijker om electrificatie van hun bedrijf terug te draaien en weer gas te gaan verstoken.

‘U kunt op ons rekenen’

“U kunt op ons rekenen voor steun in dit dossier”, liet Draijer de tuinbouw weten. Hij verwacht dat er richting begin februari zicht zal zijn op maatregelen die verlichting moeten brengen voor de zwaarst getroffen groep ondernemers. Dat zijn de tuinders die doordat ze geheel of gedeeltelijk aardgas hebben verruild voor stroom en nu in tariefgroep 3 zitten, die te maken heeft met de verhoging van het tarief van 177%.

Eén reactie

  • E.J. Pypers

    Tijd om naar het Malieveld te gaan, we laten veel te veel over ons heen lopen.
    En LTO laat het maar gebeuren.
    Paul van Paassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.