Doorgaan naar artikel

Oproep: ‘Centerparcs’ arbeidsmigranten in Westland

Een plan voor West-Friesland om grootschalig arbeidsmigranten te huisvesten, moet onderzocht worden voor Westland.

Dat stelt oppositiepartij Westland Verstandig in vragen aan het College van burgemeester en wethouders. De partij pleitte al eerder (met andere oppositiepartijen) voor grootschalige opvang met voorzieningen op bijvoorbeeld bedrijventerrein ABC Westland.

Beddenbehoefte voor korte termijn

Een recent plan in West-Friesland om een park op te richten voor 1.500 tot 2.000 arbeidsmigranten zou een goed model zijn voor Westland, denkt de oppositiepartij. Het plan is ook wel met Centerparcs vergeleken. Zo’n park zou de beddenbehoefte voor de korte termijn mogelijk in één keer vrijwel oplossen. Het park biedt voorzieningen voor de bewoners zoals een sporthal, winkels en bioscoop.

Voorzieningen

De Westfriese Bedrijven Groep (WBG) heeft het plan uitgewerkt met gemeenten en investeerders. Een park met voorzieningen biedt voordelen ten opzichte van Polenhotels waar geen voorzieningen zijn en bewoners uit verveling rondhangen in de dorpskernen. Bovendien leidt dat tot veel autoverkeer in dorpskernen. Het verschil tussen West-Frieland en Westland is de beschikbare grond in de nabije omgeving en de grondprijs.

Westlandse Zoom

De gemeente Westland houdt haar huisvestingsbeleid opnieuw onder de loep, nadat het weer vastliep. Westland was al in gesprek met ABC Westland en FloraHolland voor huisvesting op de bedrijventerreinen. Westland Verstandig ziet nu een woonpark als een gedegen oplossing voor de korte termijn. Naast het bedrijventerrein heeft de oppositiepartij de blik gericht op gronden in de Westlandse Zoom die voorlopig nog niet ontwikkeld gaan worden.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin