Glas

Nieuws

Nieuwe fusiepartij Oxin Growers betreedt de markt

De fusie tussen Van Nature en Best of Four (BoF) is afgewikkeld. Telers stappen met Oxin Growers een nieuw jaar in met GMO-subsidieplannen.

Oxin Growers is vanaf 1 januari daadwerkelijk een leidende handelspartij geworden op de markt. Nieuwe transacties worden vanaf dit moment gefactureerd onder de naam Oxin Growers. De nieuwe handelspartij kan zich op verschillende productgroepen marktleider noemen. Voor de drie hoofdteelten glasgroenten is het areaal rond de duizende hectare met paprika als belangrijkste teelt. De combinatie telt iets minder dan 270 leden.

Business as usual

Volgens Ton van Dalen, commercieel directeur van Oxin Growers, is de start van de eerste handelsdag eigenlijk normaal. “Het is business as usual. De facturenstroom is anders, we nemen de telefoon anders op, maar dat is het. In februari willen we de nieuwe start uitlichten op de Fruit Logistica.”

GMO-jaar

Voor de telers van Van Nature betekent Oxin Growers wel een nieuwe kans op Europese GMO-subsidie ter ondersteuning van hun innovatie en verduurzaming. De telers van BoF hadden deze ondersteuning al. Van Dalen: “Dat klopt. Het plan is ingediend, maar we horen 15 januari of ze zijn goedgekeurd door de overheid. Dat zou dan per terugwerkende kracht vanaf 1 januari moeten gelden.”

Communicatieplan

Vandaag komt de nieuwe website online van Oxingrowers.nl. Daarop staat een presentatie van het bedrijf en de telers. De focus op de telers was er ook bij de oude websites. Het is de start van een vernieuwing van het communicatiebeleid. Van Dalen: “Met alleen een website kom je er niet meer. We gaan ons verdiepen in moderne vormen van interne en externe communicatie.”

Of registreer je om te kunnen reageren.