Doorgaan naar artikel

Burgemeester Arends: Westland moet keuzes maken

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland kondigt een discussie aan over het tuinbouwbeleid. Moet het accent wel blijven liggen op areaalbehoud?

In de nieuwjaarstoespraak stelt Arends dat de wereld verandert. Daarom moet de sector blijven investeren in samenwerking, innovatie, technologie, data en onderwijs. Ook de gemeente stimuleert beleid op dat vlak. Daar volgen keuzes uit, stelde Arends donderdagavond in de Oude Kerk van Naaldwijk. “Daar zitten ook dilemma’s aan vast. Kwantiteit versus kwaliteit. Areaal of inhoudelijke versterking van de keten. Die discussie moet echt gevoerd gaan worden.”

Koppositie

Westland is met een kwart van het Nederlandse glastuinbouwareaal de belangrijkste Nederlandse glastuinbouwgemeente. Westland heeft een wereldwijde koppositie, stelt Arends, en heeft alles in huis om te versnellen en circulair te worden. Ook de strategie om te telen voor inhoudsstoffen blijft voor de gemeente op de agenda staan.

Afscheid Zwinkels

Arends nam afscheid van Karin Zwinkels, oud-wethouder en raadslid van de gemeente, en sinds de laatste verkiezingen verantwoordelijk voor het lastige dossier huisvesting voor arbeidsmigranten. Arends prees Zwinkels om haar inzet en enthousiasme voor haar dossiers.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin