Glas

Nieuws

Gele paprika schreeuwend duur voor stoplichten

Gele paprika werd door stoplichtleveranciers tegen hoge prijzen gekocht op de daghandel.

Prijzen bij ZON lagen maandag weer tussen de € 3,18 en € 3,50. Dat is nog niet het hoogste niveau van de daghandel dit seizoen, maar de verwachting is dat een verdere verhoging niet zal optreden. Heel langzaam zal het huidige prijsniveau verlaten worden, is de verwachting in de handel.

Prijs rode paprika iets omhoog

Dat wordt afgeleid uit de prijsbeweging die ook al zichtbaar is bij rode paprika. Rode paprika liep maandag op de daghandel met enkele dubbeltjes op tot € 1,80 bij The Greenery voor de grovere vruchten.

De afgelopen 2 weken was rood relatief goedkoop om bij te kopen voor de 3 kleuren paprika in de mixverpakking (stoplicht). Dat voordeel wordt nu teniet gedaan door de hoge prijzen voor geel. De grondstoffen voor de mixverpakking lopen dus op.

Tekst gaat verder onder de grafiek.

Overigens is de daghandel niet de graadmeter voor alle productstromen. Verwerkers met vaste leveranciers weten deze dagen voor lagere prijzen aan voldoende product te komen. Daarbij is import nog geen echt alternatief, omdat er mondjesmaat geproduceerd wordt in Spanje, aldus een inkoper.

Klik hier voor meer paprikaprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.