Glas

Nieuws

Gangbaar subsidieert duurzaam product in afzet-app

Een nieuwe online marktplaats voor duurzame lokale groente en fruit krijgt een verevening uit een voetafdrukfonds.

Stichting Goede Waar bouwt de marktplaats op internet met subsidie uit de Europese agrarische ontwikkelingsregeling POP3 met Zuid-Hollandse ondersteuning. De stichting krijgt de ondersteuning voor het ontwikkelen van een marktplaats voor lokale en duurzame versproducten. Volgend jaar moet de marktplaats gelanceerd worden met innovatieve manieren om duurdere duurzame producten goedkoper te maken. Het idee van Goede Waar is zo om sneller grotere stromen duurzame producten op de markt te krijgen.

Voetafdrukfonds

Het prijsdrukkende effect van duurzame goederen komt door een voetafdrukfonds. Kopers van minder duurzame versproducten doneren in dat fonds waaruit de duurzaamste kopers en telers worden gecompenseerd.

Financiële tegenvaller

Stichting Goede Waar heeft daarbij wel een financiële tegenvaller te incasseren. Het kreeg eind 2018 subsidie uit de Europese agrarische ontwikkelingsregeling POP3 met Zuid-Hollandse ondersteuning, maar mag btw niet verrekenen. Agrarische bedrijven mogen dat wel met de regeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.