Glas

Nieuws

Westland nog ver weg van duurzaamste glasgemeente

Westland wil de duurzaamste glastuinbouwgemeente worden van Nederland, maar de achterstand op buurgemeente Midden-Delfland is groot.

Dat blijkt uit de Duurzaamheidsbalans die de gemeente Westland publiceerde. Op de Top 20 staat Westland op nummer 2, gelijk met de Limburgse tuinbouwgemeente Horst aan de Maas, maar achter Midden-Delfland. Die buurgemeente is lastig te achterhalen, stelt Westland. De grootste glastuinbouwgemeente is Westland, maar ze telt ook meer dan 100.000 inwoners, waardoor de leefomgeving anders is dan kleinere gemeentes.

Brede set criteria

De top 20 voor duurzame glastuinbouwgemeentes wordt tweejaarlijks opgesteld en gaat verder dan alleen een duurzaamheidsscore voor de glastuinbouw. Ook de leefomgevingsfactoren zijn betrokken in het onderzoek evenals de economische groei.

Westland wist over de afgelopen jaren (2014-2018) de duurzaamheidsscore iets te verbeteren van 47.2 tot 50,6%. Ook ten opzichte van het landelijke gemiddelde wist Westland de afgelopen periode de duurzaamheid iets meer te verbeteren (1.5 procentpunt) dan gemiddeld (1.0 procentpunt).

Of registreer je om te kunnen reageren.