Glas

Nieuws

Westland komt met leerstoel en subsidieregeling

Om de meest innovatieve glastuinbouwgemeente te worden, financiert Westland een bijzondere leerstoel in Delft en opent een subsidieregeling.

De leerstoel ‘International Entrepreneurship in Horticulture Eco-systems’ is voor 4 jaar bij de TU Delft (Delft Centre of Entrepreneurship) en kost de gemeente € 200.000. Daarmee krijgt het kenniscentrum World Horti Centre een verbinding met wetenschappelijk onderzoek. De bijzonder hoogleraar krijgt de opdracht om ‘op wereldniveau te excelleren in het onderzoek naar internationalisatie van ondernemende ecosystemen binnen de glastuinbouwsector’.

Gericht op Delft

Daarmee is de relatie met Wageningen Universiteit (WUR) en het kenniscentrum World Horti Centre niet gelegd via een leerstoel. De leerstoel richt zich op Delft. Oppositiepartij Westland Verstandig vraagt na het besluit van de leerstoel duidelijke doelstellingen om na 4 jaar de instelling van de bijzonder hoogleraar te evalueren.

Niet van de grond

De nieuwe Westlandse subsidieregeling stimuleert kennis- en innovatieprojecten die zonder overheidsbijdrage niet van de grond zouden komen. De projecten moeten kennis en innovatie stimuleren, maar ook aandacht hebben voor de Westlandse leefomgeving. Projecten met samenwerking tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven worden ook subsidiabel via de regeling. Voor de leerstoel en subsidieregeling is in totaal € 650.000 beschikbaar voor 4 jaar. Het is geen extra geld voor glastuinbouw uit de gemeente. Met deze invulling wijzigt de bestaande invulling van de Westland Agenda.

Of registreer je om te kunnen reageren.