Glas

Nieuws

Nederland houdt paprikasnuitkever buiten de deur

De KCB heeft dit jaar paprikasnuitkever en Afrikaanse fruitmot aangetroffen in importgroente.

Dat blijkt uit overzichten van de internationale plantgezondheidsdienst EPPO van notificaties door lidstaten. Bij importcontroles is de paprikasnuitkever aangetroffen in een partij aubergine uit de Dominicaanse Republiek. KCB voert die controles uit.

Streng toezicht

De Afrikaanse fruitmot werd vooral gevonden in Afrikaanse snijbloemen. Daar betrof het meerdere vondsten. Afrikaanse fruitmot is sinds 2018 een quarantaine-organisme. Dit jaar wordt strenger toegezien op op import uit Tanzania en Kenia, nadat er in 2018 in totaal 159 vondsten gedaan waren van eitjes of larven van de fruitmot.

KCB-keuring. - Foto: Ineke Kamp
KCB-keuring. - Foto: Ineke Kamp

Vooral de paprikateelt leidde enkele jaren geleden veel schade door de vondsten van de Afrikaanse fruitmot en paprikasnuitkever.

Of registreer je om te kunnen reageren.