Doorgaan naar artikel

Coöperatie DOOR boekt omzet van € 355 miljoen

DOOR Partners BV boekte in 2018 een omzet van € 355 miljoen, € 2 miljoen meer dan in 2017.

Het gaat om de bruto productomzet, meldt de organisatie. Hoewel het areaal gegroeid was van 510 naar 520 hectare, drukte een beduidend slechtere prijsvorming de omzet vooral bij tomaat en paprika.

Dit jaar 560 hectare

Dit jaar is het areaal sterker gegroeid (40 hectare), waardoor op 560 hectare wordt geteeld. Die groei is gerealiseerd door areaaluitbreiding van bestaande leden, maar vooral door de komst van 3 nieuwe leden. DOOR verwacht, ondanks de uitbreiding, dit jaar een beperkte groei van de productomzet. De onberekenbare prijsvorming kan immers een correctie geven op de verwachte groei in de productomzet, stelt de organisatie.

DOOR heeft dit jaar voor de centrale organisatie forse nieuwbouwplannen, gestimuleerd door haar deelname aan de GMO-regeling.

Tekst gaat verder onder de foto

Strategie voortzetten

De afzetorganisatie maakte verder bekend de strategische lijn van de eerste 3 jaar op hoofdlijnen voort te zetten. Bij verschillende thema’s streeft de afzetorganisatie wel naar verdieping en professionalisering. Het betreft thema’s als ketenmanagement, samenwerking met ketenpartners, ontwikkeling van nieuwe marktkanalen en nieuwe producten. Ook wordt geïnvesteerd in de concurrentiekracht van de productmerken.

Belangrijke onderdelen van de strategie zijn ook het verder verduurzamen van de productie en informatie- en datamanagement in de keten. Ook wil DOOR stappen zetten om continuïteit van de bedrijven van de leden te waarborgen. Met name bij Prominent zijn daarvoor al stappen gezet.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin