Glas

Nieuws

Volautomatisch verpakken op nieuwe DOOR-locatie

De nieuw te bouwen DOOR-locatie in Maasdijk heeft volautomatische verpakkingslijnen en een retailcentrum voor marketing.

De komende 18 maanden wordt gebouwd aan een nieuwe opvallende DOOR-locatie, langs de A20. Voor de nieuwbouw ontving de telerscoöperatie Europese steungelden uit de GMO-regeling. Met de verwerving van de 3,6 hectare op bedrijventerrein Honderdland, kan de nieuwbouw starten van het nieuwe kantoor- en verpakkingscentrum.

Daarmee worden de activiteiten van de huidige kleinpakvestigingen van Prominent, Green Diamonds, Purple Pride en SweetPoint samengevoegd tot een locatie. Door DOOR wordt dit one-stop-shopping genoemd, omdat klanten in een beweging alle producten kunnen verladen. Het wordt geen groothandelsmarkt, verduidelijkt de afzetorganisatie.

Retailcenter

Ook ontwikkelt DOOR een retailcenter. Dat is bedoeld om klanten te ontvangen en de mogelijkheden van assortiment en verpakking te tonen, stelt DOOR in een toelichting. ‘Misschien staat er in de toekomst wel een kok.’

Het terrein van 3,6 hectare wordt in een fase ontwikkeld. Dat betekent dat DOOR ook rekening houdt met de verwachte forse areaalgroei de komende jaren. Een tweede fase van de ontwikkeling is verduurzaming. Op termijn moeten zonnepanelen de stroom produceren voor de verpakkingslijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.