Glas

Nieuws

Slimmer scouten met app van Koppert Biological Systems

Na de zomer wil Koppert Biological Systems een app introduceren waarmee telers vangplaten volledig automatisch kunnen analyseren.

Met de nieuwe app hoeven telers hun vangplaten in de kas alleen nog maar te scannen met een smartphone. De scout-app herkent witte vlieg, trips, Sciara’s en Nesidiocoris tenuis. Daarnaast blijft handmatig invoeren van vangkaart- en gewastellingen mogelijk. De data wordt verzameld in een online dashboard, dat op een plattegrond in 1 oogopslag inzicht geeft in de (heftigheid van de) plaagdruk in de kas.

Scout app voor eht automatisch scannen van plagen en natuurlijke vijanden.
Scout app voor eht automatisch scannen van plagen en natuurlijke vijanden.

Het dashboard toont tevens hoe plaaginsecten en natuurlijke vijanden zich ten opzichte van elkaar ontwikkelen. Ook toepassing en effecten van chemische correcties worden erin geïntegreerd.

Zelflerend

Automatisch scannen is minder tijdrovend en foutgevoelig dan handmatig scannen. Dankzij slimme technieken als beeldherkenning via machine learning, is de app zelflerend en wordt hij gaandeweg nog nauwkeuriger. In de afgelopen maanden is er door verschillende tomatentelers in de praktijk getest. Op dit moment bevindt de app zich in de pre-introductiefase, waarin de focus verlegd wordt naar andere gewassen en het aantal testklanten wordt uitgebreid.

Of registreer je om te kunnen reageren.