Glas

Nieuws

‘Kan vandaag alle glaspercelen Deurne verkopen’

Tuinbouwvestiging Deurne heeft de hoop op spoedige ontwikkeling van glastuinbouw in Deurne nog niet opgegeven.

De ontwikkelmaatschappij voor het 150 hectare (bruto) grote gebied bij Deurne is verrast over de mededeling van de provincie Noord-Brabant dat tot 2024 geen ontwikkeling zal plaatsvinden omdat eerst een nieuw onderzoek naar ultradiepe aardwarmte moet worden doorlopen. Zonder aardwarmte geen ontwikkelingen stelt de provincie.

Hoop gevestigd op nieuw provinciebestuur

Daarover is Herwi Rijsdijk van Tuinbouwvestiging Deurne een andere mening toegedaan. “We hebben onderzoek laten uitvoeren, waaruit blijkt dat de stikstofuitstoot door de glastuinbouwbedrijven ver onder de norm blijven. We hopen de provincie daarvan nog steeds te overtuigen.” De hoop is ook gevestigd op een nieuw provinciebestuur. Veel tijd heeft Tuinbouwvestiging Deurne overigens niet meer. Eind dit jaar neemt de provincie de gronden over in Deurne en ook de aandelen van Tuinbouwvestiging Deurne. Een juridische procedure wordt daardoor bij voorbaat al lastig om een uitspraak te krijgen over de interpretatie van de milieuregels. Volgens Rijsdijk is de provincie intern ook verdeeld over ontwikkeling van Deurne.

Ondiepe geothermie

Tot de overname is Rijsdijk in dienst om ontwikkeling van de grond te krijgen. Bijvoorbeeld door ondiepe geothermie te onderzoeken. Dat kan mogelijk een snellere verduurzaming opleveren. In het onderzoek naar stikstofuitstoot is ondiepe geothermie niet meegenomen. De ondernemers willen wel door. “Ik kan vandaag nog alle percelen verkopen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.