Glas

Nieuws

Plus voert prijsslag wel met Nederlandse groente

Wie nu supermarkten bezoekt ziet minimale prijsverschillen door de prijzenslag.

De prijzenslag is nog niet voorbij. De grote prijsverschuivingen zijn niet meer zichtbaar, maar op kleine schaal smeult het wel. Lidl nam deze week stilletjes weer enige afstand van de concurrentie met prijsverlagingen. Zo is de bodem voor een pond losse tomaten nu op € 0,79 komen te liggen, waar alle ketens vorige week € 0,89 noteerden. Ook de Lidl-prijs van Nederlandse witlof is met € 0,85 nu weer lager dan Albert Heijn (AH) (€ 0,89) en Plus (€ 0,99). Ook bij appels zagen we prijsverlagingen en voor aubergine, courgette en paprikamix is Lidl nu weer de goedkoopste.

Boodschappenmandje

Wat wel opvalt is het grote aantal Nederlandse glasgroente dat de winkels van Plus en Lidl nu heeft. Van een boodschappenmandje van 10 basisproducten dat we onderzochten in de winkels scoort Plus met 6 Nederlandse producten, evenveel als Lidl. Albert Heijn heeft 3 Nederlandse producten en Aldi 1.

Plus lijkt daarmee waar te maken dat het intensief samenwerkt met haar Nederlandse leveranciers.

Lees verder onder de foto.

Prijsfavoriet is de lijn goedkope producten bij AH en tegenhanger van Laagblijver bij Plus. - Afbeelding: Groenten&Fruit
Prijsfavoriet is de lijn goedkope producten bij AH en tegenhanger van Laagblijver bij Plus. - Afbeelding: Groenten&Fruit

Bio-komkommer

Bij Albert Heijn valt op dat de biologische komkommer Nederlands is en de gangbare Spaans. Is dat het gevolg van de omschakeling van hofleverancier A.C. Harman naar biologisch? Recent maakte Hartman bekend de productie gangbaar te hebben teruggeschroefd afgelopen winter.

Of registreer je om te kunnen reageren.