Glas

Nieuws

Paprika en sla uitersten in Duitse winkelprijs

Prijsuitschieters bij sla trekken de Duitse winkelprijs voor groente omhoog, paprika scoort een lage prijs in februari.

Dat blijkt uit prijsoverzichten van het Duitse statistische bureau Destatis. Duitse winkelprijzen reageren vrij direct op marktontwikkelingen, waardoor de winkelprijzen een goed beeld geven van de marktontwikkelingen op de Europese markt.

Lees verder onder de grafiek.

Prijs sla 50% hoger

De prijs voor kropsla en ijsbergsla is het hardst opgelopen afgelopen maand en circa 50% hoger dan een jaar geleden. Ook andere bladgroenten komen uit op een hogere prijs, maar niet in de mate als krop- en ijsbergsla.

Prijzen paprika omlaag

Voor paprika is februari een maand met lage prijzen. In vergelijking met de ontwikkeling sinds 2015 is het de laagst geprijsde groente in een boodschappenmandje van de onderzoekers.

Tomaten en komkommer

De prijs voor tomaten ligt circa 5% boven het peil van 2018. Voor komkommers komt een gemiddelde prijs uit het onderzoek naar vormen. Vorig jaar begon het afzetjaar voor komkommer met extreem hoge prijzen. Dat is dit jaar anders met een prijsindex van 117 tegenover 141 vorig jaar in februari.

Lauwe fruitprijzen

Bij fruit bewegen de prijzen naar elkaar toe. De winkelprijs van aardbei is gedaald in februari, voor appels en peren waren de prijzen al slecht in januari, maar lopen de prijzen in februari weer iets op.

Of registreer je om te kunnen reageren.