Glas

Nieuws

Overleg met buurt neemt drempel aardwarmte weg

Het aardwarmteproject van 4 tuinders, Duurzaam Voorne, kan vanwege samenwerking met de omgeving versneld door met de voorbereiding.

Duurzaam Voorne liet in samenwerking met omwonenden onderzoek doen naar milieu-effecten van de aardwarmteboring. Dat is door het ministerie van Economische Zaken zo beoordeeld dat geen uitvoerige milieu-effectrapportage hoeft worden uitgevoerd. Het ministerie wijst desgevraagd naar de goede samenwerking met omwonenden. Zo kunnen ook woningen aangesloten worden op het netwerk.

De tuinders in Tinte willen komende zomer boren op een locatie aan de Konneweg in de gemeente Westvoorne. Dat is op 3 kilometer van Vierpolders waar 3 jaar geleden een aardwarmtebron is aangelegd.

Vergunning installatie

Duurzaam Voorne is een project van tuinders in de gemeente Voorne en Hydreco Geomec, ontwikkelaar van verschillende aardwarmteprojecten in Nederland. De tuinders hebben in het vergunningentraject nog aanvragen lopen voor een omgevingsvergunning voor de installatie. In november stelde Hydreco Geomec dat niet voor 2020 warmte opgepompt zal worden in Tinte. De opbouw van de boorinstallatie zal volgens planning later dit voorjaar starten.

Of registreer je om te kunnen reageren.