Doorgaan naar artikel

EHG-regeling opent met kleinere pot geld

In april opent een nieuwe ronde van de investeringssubsidie voor energiebesparing EHG met een onderscheid tussen kleine en grote kassen.

In de Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw (EHG 2019) zijn de voorwaarden gelijkgebleven aan de openstelling in november 2018. Zo is er onderscheid in beschikbare subsidie voor kassen die kleiner of groter zijn dan 4 hectare.

Voor kleinere kassen is het maximale subsidiebedrag voor een tweede energiescherm € 7 per vierkante meter. Voor grotere kassen is dat € 6 per meter. Ook ligt de besparingseis voor het tweede energiescherm op het verhoogde peil van 2018 (45%).

€ 6,9 miljoen beschikbaar

Het beschikbare budget is gedaald van € 9,2 naar € 6,9 miljoen. In 2018 werd een onbenut deel van de regeling in 2017 extra ingezet.

In 2018 kwamen 242 aanvragen binnen. Zo waren 65 aanvragen voor een tweede energiescherm, 64 aanvragen voor een aansluiting op een warmtenetwerk of –cluster en wilden 78 bedrijven een aansluiting op een biogas- of koolstofdioxidenetwerk. Voor luchtbehandelingssystemen kwamen 35 aanvragen binnen.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin