Glas

Nieuws

Zeggenschap is inzet rechtszaak HillFresh

De rechter moet uitspraak doen over de zeggenschap binnen handelsbedrijf HillFresh.

Minderheidsaandeelhouder Arie Borsboom wil dat de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam de zeggenschap binnen HillFresh onderzoekt. Afgelopen week was de de zittingsdag, waarover het Financieele Dagblad schrijft.

De minderheidsaandeelhouder voelt zich van alle zeggenschap buitengesloten. Borsboom is minderheidsaandeelhouder (9,8%) sinds 2017 en daarvoor niet werkzaam bij HillFresh, maar wel jarenlang bij Hagé.

Beperkt aandeel Nederlands

HillFresh is een im- en exportbedrijf in Barendrecht en ontstond 10 jaar geleden met mensen van The Greenery (Hagé). Over het ontstaan van het bedrijf zijn veel rechtszaken gevoerd. HillFresh voert vooral groente en fruit door naar het buitenland, daarbij ligt de focus op buitenlandse producten en koopt Nederlands product bij op de vrije markt. Het aandeel Nederlands product is echter beperkt in de omzet van circa € 166 miljoen (2017). HillFresh heeft vestigingen in Frankrijk en Spanje, maar realiseert de omzet vooral in Barendrecht.

Oprichters

De kwestie draait om de verkoop van 2 aandelenpakketten HillFresh. Oprichters Leo van den Heuvel en Pieter de Jong boden hun stukken aan voor verkoop. De Jong vertrok bij HillFresh en moest dientengevolge de aandelen afstoten. De stukken werden verkocht aan meerderheidsaandeelhouder Hans van den Heuvel, die de directie vormt met Peter van Es. Eigenaar Hans van den Heuvel wil geen commentaar geven op de rechtszaak. “Als ik correspondeer, dan doe ik dat rechtstreeks met de heer Borsboom.”

Of registreer je om te kunnen reageren.