Glas

Nieuws

Concurrenten PLUS verlagen groenteprijzen ook

Lidl heeft prijzen van een aantal belangrijke AGF-producten verlaagd in antwoord op PLUS. Ook Jumbo heeft prijzen verlaagd. Dat blijkt uit een rondgang van Groenten&Fruit langs winkels in het oosten van het land.

Lidl verlaagde de komkommerprijs € 0,30 naar € 0,69, precies het peil dat PLUS donderdag aannam. De prijs van biokomkommers daalde € 0,10 per stuk naar € 1,09. Dat is het peil dat PLUS donderdag aannam. Ook Jumbo heeft de komkommerprijs nu op € 0,69 liggen in een vestiging in het oosten van het land. Ook de prijs van witlof is door Lidl verlaagd. Hier ging € 0,30 van de prijs af. Een pond kost nu € 0,69.

Afstand discounters

Bij Jumbo is ook een aantal producten in prijs verlaagd. Een bloemkool kost geen € 2,89 per stuk meer, maar € 1,89. Dat is de prijs die PLUS donderdag communiceerde. De prijs voor cherrytomaten is door Jumbo verlaagd naar € 0,89, ook het peil dat PLUS donderdag bekendmaakte. Ook de prijs van kropsla is verlaagd door Jumbo naar het peil van PLUS (€ 0,79 per stuk).

Bij paprikamix heeft Lidl met een prijsaanpassing maandag naar € 0,99 juist afstand genomen van PLUS dat de prijs verlaagde naar € 1,39.

Landelijke prijzen

Of Jumbo de prijzen landelijk heeft aangepast, is onduidelijk. De keten kent prijzen die zijn afgestemd op lokale concurrenten. Als alleen een AH in de buurt ligt, zijn de prijzen bij Jumbo ook hoger.

Opbrengst telers

Een prijzenslag in groenten en fruit kan normaal leiden tot lagere opbrengsten voor telers. Juist deze supermarkten vragen van hun telers dit jaar een grotere milieu-inspanning via PlanetProof. Eind dit jaar moeten de telers daaraan voldoen. PLUS heeft gezegd de prijsverlaging uit eigen marges te betalen. Bij de andere ketens is dat niet duidelijk. Of er ook een meerprijs voor telers komt, is nog altijd onduidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.