Doorgaan naar artikel

Westland: arbeidsmigranten in huizen aan banden

De gemeente Westland wil het omzetten van woningen naar huisvesting voor arbeidsmigranten aan banden leggen.

Door de krapte op de woningmarkt zet Westland een nieuw instrument in om nog meer kamerverhuur in woningen terug te dringen. De woningvoorraad moet voor eigen inwoners op peil blijven, stelt het college van burgemeester en wethouders. De huidige krapte op de woningmarkt maakt deze maatregel mogelijk.

Het wordt voor bijna alle woonruimte verboden om deze zonder vergunning om te zetten van zelfstandige woonruimte naar onzelfstandige woonruimte. Dat gebeurt nu veel voor kamerverhuur. De maatregel kan tot hogere tekorten leiden aan woonruimte voor arbeidsmigranten.

Integriteitstoets

De maatregel betekent dat omzetting van een bestaande woning naar huisvesting voor arbeidsmigranten door het college van B&W vooraf getoetst moet worden. Ook moet een integriteitstoets worden gedaan.

Nieuw huisvestingsbeleid

De gemeente Westland maakte vorige week bekend dat het huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten op de schop gaat. De pogingen om 2.000 bedden extra te realiseren in noodhuisvesting of op verspreide middelgrote locaties, leverden vooral onrust op. Het gemeentebestuur wil daarom met nieuwe plannen komen. Eerder dit najaar werd bekend dat de gemeente sprak met FloraHolland en bedrijventerrein ABC Westland voor grootschalige huisvesting. Huisvesting op de bedrijven zelf blijft verboden.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin