Glas

Nieuws

Zware snoeptomaatemmertjes verdwijnen uit winkelschap

Snoeptomaatjes zaten eerst in bekers, toen in emmers en straks misschien alleen nog in bakjes.

‘Tomatenteler RedStar bespaart 28% plastic met nieuwe schalen in supermarkt’, aldus een trots persbericht. De nieuwe verpakking van het bekende tomatenbedrijf appelleert aan de kritische consument die het misschien wel bezwaarlijk vindt om elke keer zo’n emmertje weg te moeten gooien.

Snoeptomaatjes: de Prada’s van de supermarkt

“Klanten kijken in de supermarkt kritischer naar overbodige plastic verpakkingen”, stelt Danielle Rodenburg, marketing manager bij RedStar, in het persbericht. “Als teler van exclusieve tomaatjes, de Prada’s van de supermarkt, willen we onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom hebben we een manier gezocht om minder plastic te gebruiken. Dat kan nu met de twee topseal-schalen met folie.”

De nieuwe schaaltjes met topseal voor de snoeptomaatjes. - Foto: RedStar
De nieuwe schaaltjes met topseal voor de snoeptomaatjes. - Foto: RedStar

76 ton plastic minder

Er is voor deze designer-tomaatjes een verpakking voor 500 gram tomaatjes en eentje voor een hele kilo. Als iedereen van het emmertje van 500 gram overstapt naar het bakje, scheelt dit op jaarbasis 76.417 kilo plastic, heeft RedStar uitgerekend. Mocht het nou zo zijn dat door deze verpakking het product ook net wat goedkoper in de winkel zou kunnen komen te staan, dan wordt dit zeker een succes. Geen gewetensbezwaren meer en nog voordelig ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.